Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Vsebina projektnega predloga je že uvrščena v sprejeti Načrt razvojnih programov proračuna Občine Jesenice pod OB041-10-0030

OBNOVA ŽE OBSTOJEČEGA OTROŠKEGA IGRIŠČA

Predlog oddan  –  05. 06. 2023  –  Plavž

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Ker bi občina morala po 31. členu konvencije o otrokovih pravicah zagotoviti vsem otrokom pravico do igre in razvedrila primernega njihovi starosti. Edino igrišče na najdaljši ulici z največjo populacijo otrok iz okoliških blokov in nebotičnikov je PIKA IGRIŠČE z le dvema gugalnicama in toboganom. Prav tako igrišče ni primerno za otroke mlajše od 3 let. 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Bistvo mojega predloga je, da se obnovi razpadajoče igrišče med stolpnicama na Cesti Revolucije 2a in 2b, kjer sameva igrišče za košarko, ena gugalnica in polomljene klopi. Igrišče je na idealnem mestu sredi velike zelenice, med bloki kjer je veliko otrok in mladostnikov, ki bi tako lahko razvijali svoje motorične spretnosti z igro pa spodbujajo svoje socialne, fizične in intelektualne veščine. 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Projekt se izvede tako da se investira v izgradnjo in nakup igral primerna za otroško igrišče in se obnovi že obstoječe igrišče za košarko, znotraj katerega se lahko namestijo tudo goli za mini nogomet-inspiracija za tako grišče si lahko ogledate v Gozd Martuljku ob glavni cesti pred  zavojem za Hotel Špik. 

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Na zelenici Ceste Revolucije 2a, 4270, Jesenice. 

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Leto 2024/2025 za donacije se lahko obrnete tudi na Acroni d. o. o. Le ta je izdelala in doniral jeklene dele za igrišče pred OŠ Toneta Čufarja in igrišče na Pristavi, kar bi dejansko zmanjšalo vrednost projekta.