Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Objekt Muzej na prostem v skladu z izdelano projektno dokumentacijo in s pridobljenim uporabnim dovoljenjem izkazuje namembnost za ohranjanje in prezentacijo tehniške dediščine s postavitvitvijo železarskih muzejskih eksponatov ter izvedbo občasnih priložnostnih dogodkov na Tržnici. Projektni predlog, ki predvideva zagotavljanje pogojev za stalno izvajanje športne dejavnosti, tako ni v skladu s pridobljeno namembnostjo objekta Muzej na prostem in s tem z uporabnim dovoljenjem.

Obogatitev prostora na stari savi s športno opremo

Predlog oddan  –  10. 06. 2021  –  Sava
prireditveni prostor stara sava
prireditveni prostor stara sava

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Na malokrat se naredi, da nam slabo vreme prekriža načrte za preživljanje prostega časa na prostem. V času corona-krize je bilo ob deževnih dneh toliko težje najti kotiček, kjer bi se lahko starši športno udejstvovali s svojimi otroci. Pokrit prireditveni prostor na območju tržnice je kot nalašč za športne dejavnosti. 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Velikokrat je moč videti starše, ki pod streho učijo svoje otroke rolat, voziti kolo in podobno. Opaziti je celo otroke, ki delajo svoje prve zamahe s teniškim loparjem v steno. Torej predlog: Postavitev dveh (po potrebi odstranljivih golov) za mali nogomet, dva koša za košarko ter po možnosti (stacionarno) mizo za namizni tenis (videno v blokovskem naselju v središču Ljubljane) . Vse skupaj obogatiti s črtami, ki bi označevale dele igrišča ter zapreti dostop za motorne/električne skuterje ipd. Motorna vozila ne sodijo na protor za aktivno preživljanje prostega časa. Omogočiti pa, da lahko na enem delu - prav tako pod streho,  nadobudni vozniki malih motornih vozil, parkirajo svoja vozilca pod streho - tunel na zahodni strani pokritega objekta. 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Nakup športnih rekvizitov ter izdelava talnih oznak, postavitev ograje za preprečitev dostopa motornih vozil. 

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Prireditveni prostor Stara Sava.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

2021