Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Projektni predlog je v nasprotju z veljavnimi prostorskimi akti Občine Jesenice, saj je po aktih na predmetnem območju dovoljena postavitev nadstrešnice do velikosti največ 20 m2, po projektnem predlogu pa je velikost nadstrešnice večja od dovoljenega. Hkrati dejanska finančna vrednost projektnega predloga v predlagani obliki presega finančni okvir participativnega proračuna (tj. 2.000–20.000 €).

streha nad drsališčem

Predlog oddan  –  02. 06. 2021  –  Hrušica

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Ker je na Hrušici veliko drsališče na katerem vsako zimo veliko otrok drsa, ampak veliko težavo predstavlja to da ni strehe. Vsako zimo je tudi sneg ali dež zato v tem času otroci ne morejo drsati. Dobro bi bilo za celotno občino in tudi bližnje občine saj pokritega drsališča ni nikjer v bližini razen hala Podmežakla. Igrišče bi lahko uporabljali čez celo leto tudi v primeru dežja, otroci rolajo,igrajo košarko.

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam torej streho nad drsališčem, če bi bila streha bi otroci lahko nemoteno drsali celo zimo in uporabljali igrišče v vsakem vremenu. Pridobitev bi bila velika za celoten kraj in tudi bližnjo okolico saj takšnih igrišč primanjkuje. Ker je cena takšega projekta precejšnja bi poskusili pridobiti sponzorje, ki bi pomagali z cenejšo izdelavo kovinske konstrukcije.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Postavitev kovinske konstrukcije z cerado ki ima garanijo 30  let.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Nad drsališčem na Hrušici. 

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

septembra 2022.