Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Projektni predlog se nanaša na državno cesto R2, za katero je pristojna Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI), zato Občina Jesenice ni pristojna za njegovo izvedbo. Bo pa pobuda posredovana na DRSI.

Ureditev odtoka meteorne vode

Predlog oddan  –  13. 05. 2021  –  Plavž

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Na Cesti maršala Tita  med restavracijo Ejga in nekdanjim Korotanom smo pešci  žal že mnoooogoooo let ob vsakem deževnem dnevu deležni "tuš kopeli", ker se tam nabere "jezero" vode, skozi katero brzijo avtomobili in pljuskajo vodo na pločnik in pešce.

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam, da na tem delu ceste naredite daljše, večje pretočne  odtočne kanale in ustrezen žleb na nadvozu, da bo voda lahko odtekala.

Ker pa pričakujem, da Direkcija za ceste ne bo ukrepala, (menda so že delali na tem problemu, ampak ničesar niso rešili v dobro pešcev) dajem še en predlog, ki pa je v vaši moči: ob celotnem robu pločnika, kjer se zbira "jezero" vode, se lahko namesti plastična ali kovinska plošča v višini  do 2 m, ki bo varovala pešce pred pljuski vode. Krajinski arhitekt  bo našel rešitev, ki bo v skladu z rdečim nadstreškom nad podhodom na nasprotni strani ceste.

 

Kaj se bo zgodilo? Upam, da nekaj koristnega za pešce.

 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Delavci, usposobljeni za gradnjo odtokov, bodo po ustreznih načrtih izdelali primerne odtoke, ali pa bo krajinski arhitekt  naredil ustrezen načrt za "pljuskobran", tako, da se bo le ta lepo vklopil v prostor. Glede materiala za "pljuskobran" ne bi smelo biti problemov, saj imamo na Jesenicah izdelovalce zelo kvalitetnih jeklenih plošč, poslikali pa bi jih lahko domiselni domači umetniki, mladi ustvarjalci, ki so na Jesenicah poslikali že kar nekaj sten in ustvarili zanimive murale.

Seveda bi bila v dneh, ko bodo opravljali dela, na tem odseku potrebna polovična zapora ceste in nameščen ustrezen semafor za usmerjanje prometa.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Na Cesti maršala Tita, od 2m pred začetkom in do   2m čez konec levega robu pločnika na nadvozu, ki je med restavracijo Ejga in nekdanjm Korotanom.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Projekt naj bi se izvedel takoj po odobritvi.

Za načrte ne bi potrebovali več kot teden dni, za pripravo materialov in izvedbo del pa tudi največ po teden dni.